Πάσχα στα χωριά της Αμοργού

 

Το Πάσχα στο νησί της Αμοργού αποτελεί μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους.

pasxaΚατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι νοικοκυρές ασπρίζουν τα σπίτια και ζυμώνουν ψωμί που το στολίζουν με κόκκινα αυγά. Τη Μ. Παρασκευή προσφέρονται ψωμί, ελιές και νηστίσιμα γλυκά.

Επίσης την ίδια μέρα οι δρόμοι, από τους οποίους θα περάσει ο Επιτάφιος, στρώνονται με αγριολούλουδα και βότανα προσφέροντας μία μοναδική ευωδιά στην κατανυκτική βραδιά. Κατά τη διάρκεια της περιφοράς οι γυναίκες ραίνουν τον κόσμο με κολόνιες και αρώματα.

Ανήμερα του Πάσχα, μια ομάδα από κάθε περιοχή του νησιού, πηγαίνει πεζή στο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, απ' όπου παραλαμβάνει ένα αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας. Μέχρι την Κυριακή του Θωμά, οι κάτοικοι της περιοχής, θα «γυρίσουν» πεζοί την εικόνα από χωριό σε χωριό, από ενορία σε ενορία σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκκλησίες όπου πάλι με τα πόδια θα την επιστρέψουν στο Μοναστήρι.

Επίσης την Κυριακή του Πάσχα από κανένα σπίτι δεν λείπει το παραδοσιακό έδεσμα του νησιού, που δεν είναι άλλο από το γεμιστό κατσικάκι, το οποίο ψήνεται σε φούρνο με ξύλα.

 

Προσφορές

Το ξενοδοχείο Aquapetra προσφέρει διάφορους τύπους δωματίων, που το καθένα διαθέτει το δικό του χαρακτήρα.
Όλα τα δωμάτια είναι διαμορφωμένα σύμφωνα με το κλασικό κυκλαδίτικο στυλ, προσφέρουν την απόλυτη άνεση και αξέχαστη φιλοξενία.

Newsletter